Přejít na obsah stránky

Na Světový den vody, který každoročně připadá na 22. březen, si připomínáme potřebnost přístupu k čisté pitné vodě pro všechny. Letošní téma, stanovené Organizací spojených národů, "Voda pro mír", zdůrazňuje vodu jako klíč k míru a dobrým vztahům jak v lokálních komunitách, tak globálně. Voda se stává univerzálním symbolem míru.

Jsme si vědomi hodnoty pitné vody, proto se zaměřujeme na její kvalitu a neustálé zlepšování udržitelných technologií pro její úpravu. Tyto snahy chrání přírodu a zajišťují budoucím generacím přístup k vodě. "Možnost otevřít kohoutek a pít čistou vodu kdykoliv, je výsledek naší každodenní práce, která není vždy na první pohled vidět. I proto právě v této době chceme ukazovat, co vše se za tekoucí vodou z kohoutku skrývá," sděluje Iveta Doležalová, generální ředitelka společnosti AQUA SERVIS, a.s. Rychnov nad Kněžnou.

„Naše společnost v den svátku vody přivítá na ČOV v Solnici 60 žáků ze Základní školy Černíkovice. Zde děti uvidí celý proces čištění odpadní vody, než se vrátí voda zpět do přírody. Dále se budou moci seznámit a osahat kameru pro monitoring kanalizační sítě. Rovněž jsme si pro děti připravili soutěž s tématikou vody. A na závěr vyhlásíme a odměníme vítěze malovaných obrázků na téma: Jak se čistí voda“, upřesnila Jindřiška Müllerová, referentka AQUA SERVIS, a.s. Rychnov n. Kn.

Šetrným nakládáním s vodou se dlouhodobě zabývá také náš vlastní projekt DOODPADU aneb Co do kanalizace nepatří. Více o programu najdete na www.doodpadu.cz, interaktivní hodiny si mohou školy objednat přímo na těchto stránkách.

Přejít na navigaci