Přejít na obsah stránky

V dnešní době je již běžné mít na zahradě bazén. A tak nastává otázka kde vzít vodu. Nejjednodušší variantou jak naplnit bazén se nabízí využít vodu z vodovodní přípojky. AQUA SERVIS, a.s. však upozorňuje na skutečnost, že vodovodní řady a přípojky jsou navrhovány na normové spotřeby obyvatel se zohledněním špičkových odběrů.

V případě, že plánujete napustit bazén prostřednictvím vodovodní přípojky, doporučujeme  pomalu a mimo odběrovou špičku. Odběrovými špičkami se zpravidla rozumí odpolední a podvečerní hodiny v pracovní dny, ale i víkendy. Nejvhodnější dobou pro plnění bazénů jsou noční hodiny, kdy je spotřeba vody menší. Pro bezpečné napouštění bazénů by množství napouštěné vody nemělo  překročit 5 m3 za 24 hodin (10 litrový kbelík by neměl být napuštěn dříve než za 3 minuty). Dodržováním daného postupu pomůžete snížit riziko zakalení vody, ke kterému může dojít v důsledku zvýšení rychlosti vody v potrubí.

 „Zcela nejlepším řešením je však napouštění zahradních bazénů z cisteren. Poptávka po této službě se každoročně zvyšuje, a proto doporučujeme nenechávat plnění bazénu na poslední chvíli“, uvedl Jiří Luňák, vedoucí provozu vodovodů společnosti AQUA SERVIS, a.s.

 Dovoz vody z cisteren si může u společnosti AQUA SERVIS, a.s. objednat u pana Ladislava Trejtnara, na telefonním čísle 720 955 945 v pracovní dny od 6.00 do 14.00 hodin.

Přejít na navigaci