Přejít na obsah stránky

Začíná se hlásit zima a to je signál, že se blíží nástup nejchladnějšího období v roce. Teploty klesající pod nulu mohou způsobit nemalé komplikace, a to od zamrzlých a prasklých víček vodoměrů, až po vytopený sklep.

Preventivní opatření jsou přitom snadná a majitelům ušetří peníze za případné škody. Chtěli bychom všem odběratelům připomenout, že by neměli zapomenout na zabezpečení vodoměrů a vodoměrných šachet před chladným počasím.  Je tak vhodné zkontrolovat, zda je vodoměr umístěn ve vytápěné místnosti. Teploty by se měly pohybovat nad nulou, okna by měla být zavřená a potrubí obaleno nesavým izolačním materiálem. Pokud jsou vodovodní přípojky mimo objekt, například ve vodoměrné šachtě, je třeba je zabezpečit polystyrénovou deskou nebo pytlem s drceným polystyrénem. Šachta musí být navíc pečlivě uzavřena, aby ji nemohla zaplavit povrchová voda. Vyplatí se také průběžně kontrolovat i vodovodní zařízení, které máme na chatách a chalupách. V případě, že jsou odběry vody minimální nebo dokonce žádné, je nutné rozvody vody úplně vypustit.

Pokud zjistíte nefunkčnost vodoměru, obraťte se co nejdříve na pohotovost AQUA SERVIS, a.s. Rychnov nad Kněžnou, tel.: 494 539 110.

Přejít na navigaci