Přejít na obsah stránky

Projekt „DOODPADU aneb Co do kanalizace nepatří“ zahájila v České republice před pěti lety společnost ENERGIE AG BOHEMIA a její dceřiné společnosti, které se zaměřují na provozování vodohospodářského majetku měst a obcí. Kromě dodávek pitné vody zajišťují i odvádění a čištění odpadních vod.

do ní nepatří. Nejenže poškozují kanalizační potrubí a další zařízení, ale také zvyšují náklady na čištění odpadních vod. Toaleta není odpadkový koš! A to je jedno z klíčových témat, kterým se program DOODPADU zabývá. Tím, že něco vyhodíme nebo vylijeme do záchodu či dřezu, totiž problém nemizí, ale začíná.

To fakt nevyčistíš! S tímto podtitulem odstartoval vzdělávací program DOODPADU třetí kolo soutěže pro střední školy. Úkolem soutěžících bylo vymyslet společenskou deskovou, karetní hru, případně herní aplikaci na téma „Co do kanalizace nepatří“.

„Oslovili jsme všechny střední školy rychnovského regionu. Zaslané projekty byly posouzeny komisí, která byla složená ze zaměstnanců společnosti AQUA SERVIS, a.s.“, uvedla Darja Bašková. Dne 28. února 2019 zástupci společnosti AQUA SERVIS, a.s. předali vítězům regionálního kola projektu DOODPADU ceny. Všechna tři místa obsadily třídy rychnovského gymnázia. Vítězná třída postupuje do republikového kola, kde se hraje o 50 tisíc na maturitní ples. Přejeme hodně štěstí!

 

Přejít na navigaci